genomineerd:
2016, 2017, 2018 en 2019

 

What the Dickens? - Amsterdam Chamber Theatre - Wordt verplaatst

Aanvang: 10 december 20:30
Categorieën: theater


Wordt verplaatst naar een latere datum

‘What the Dickens?’
Charles Dickens was gefascineerd door geesten. Hij hield van spookverhalen en heeft er zelf een flink aantal geschreven. Naar verteld wordt verscheen zijn eigen geest zelfs op een seance in Amerika, 5 dagen na zijn dood!
Toch was Dickens ambivalent als het de bovennatuurlijke wereld betrof. Hij stak de draak met de paranormale experimenten van zijn tijdgenoten en gaf er de voorkeur aan bovennatuurlijke verschijnselen toe te schrijven aan psychologische of fysiologische oorzaken. 

'What the Dickens?' voert je terug naar de Victoriaanse tijd en het verlangen om met de doden te spreken in spannende spirituele sceances vol onverklaarbare geestverschijningen, flikkerende kaarsen en dansende schaduwen!
Miss Havisham is de gastvrouw, bijgestaan door haar medium, Mrs. Gamp, en haar macabere adviseur Uriah Heep. Wie zal zij ontvangen en wie zal ongenood verschijnen…? 

Chamber Classics, is een serie kamervoorstellingen over het leven en werk van bekende auteurs.  
Boeken zijn schatkamers waarin een rijkdom aan taal en gedachten bewaard wordt. Maar hoe vaak komt het niet voor dat wij, na een plichtsgetrouwe of gedwongen blik op de bladzijden, een boek dichtslaan en vergeten. Jarenlang blijft het onaangeroerd, de letters vervagen en de verhalen verbleken in onze herinnering. 
Wij blazen het stof van de boeken af om samen met het publiek verhalen uit de wereldliteratuur opnieuw te ontdekken.  
Spelers: Frouke Flieringa, Peppy MacRuari en Sophie Ruthven-Stuart

Van deze voorstelling zag je mogelijk al een klein voorproefje tijdens Voor het Voetlicht 2019. Nu kun je eindelijk de gehele voorstelling komen zien!

Entree € 10

 


copyright 2022    Winterdijk30b