genomineerd:
2016, 2017, 2018 en 2019

 

De verbinding tussen klassieke muziek en pop - voor jong en oud - Wordt verplaatst

Aanvang: 08 december 20:00
Categorieën: muziek, klassiek, Jongeren


Wordt verplaatst naar een latere datum

Jongerenambassadeur Sam-Sellou Barajanan laat jongeren kennismaken met klassieke muziek
ook ouderen zijn natuurlijk van harte welkom

Twee avonden los bij de wonen:

Vrijdag 26 november
Tijdens de eerste avond, op vrijdag 26 november, zullen jongeren tussen 10 en 25 jaar zelf klassieke muziek ten gehore brengen. Dat kan zijn op piano, op viool, of ieder ander instrument. Waalwijk's got talent! Ieder speelt ongeveer 10 minuten. Zo kunnen jongeren kennismaken met de wereld van klassieke muziek. Ook leren de jongeren die klassiek spelen elkaar zo kennen.

Woensdag 8 december
Tijdens de tweede avond, op woensdag 8 december, zal muziekhistoricus Joop van Velzen, vertellen over de invloed van klassieke muziek op de moderne popmuziek. Joop van Velzen is een zeer begenadigd spreker die in zijn enthousiasme iedereen meeneemt in zijn verhaal.

Joop zegt:
"Bijna elk onderlinge vergelijking tussen POP-MUZIEK en KLASSIEKE MUZIEK eindigt in de ‘wederzijdse’ uitsluiting: óf je houdt van KLASSIEK en moet weinig tot niets hebben van POP, of omgekeerd.

Waardering van pop-muziek kan beginnen en zich ontwikkelen door kennis te maken met de inhoud, achtergrond, ontstaansgeschiedenis, ontwikkeling en betekenis. De liefde voor en het houden van klassieke muziek kan ‘aangewakkerd’ worden door eens serieus te onderzoeken hoe POP-MUZIEK en KLASSIEKE MUZIEK elkaar op een of andere manier beïnvloeden en hoe de resultaten ervan ‘klinken’ en ‘beleefd’ worden. Op voorhand al een buitengewoon interessant terrein waar we ons op begeven en – ik voorspel jullie! – ons zal doen inzien, dat er razend fraaie resultaten uit zijn voortgekomen, die zowel – als we het dan toch over leeftijdsverschil hebben – jong als oud zullen aanspreken!

Wat mij betreft komt het neer op wil, durf en ‘open mindset’ om kennis te nemen van muziek, deze te ‘ontvangen’ en te ‘beleven’! Het waarde-oordeel kan altijd nog, net als het bevestigen van de aloude uitspraak dat “...over smaak niet te twisten valt”. Eén ding garandeer ik wél: het wordt en blijft gedurende de presentatie uitermate boeiend!"  

Wij kijken er naar uit!

Wil je spelen op 26 november of naar de lezing komen op 8 december? Beide avonden zijn gratis. Om te spelen mail naar sbarajanan@gmail.com of dm op Insta naar @sam_sellou.  

Om bij de avonden aanwezig te zijn reserveer je via de website van Winterdijk30b, voor iedere avond apart.
Bovenaan deze pagina reserveer je gratis voor 8 december.


copyright 2021    Winterdijk30b