genomineerd:
2016, 2017, 2018 en 2019

 

De verbinding tussen klassieke muziek en pop - lezing voor jong en oud

Aanvang: 25 mei 20:00
Categorieën: muziek, klassiek, Jongeren


Jongerenambassadeur Sam-Sellou Barajanan laat jongeren kennismaken met klassieke muziek.
Ook ouderen zijn natuurlijk van harte welkom

Twee avonden los bij de wonen:

Vrijdag 20 mei
Tijdens de eerste avond, op vrijdag 20 mei, brengen jongeren tussen 10 en 25 jaar zelf klassieke muziek ten gehore. Dat kan zijn op piano, op viool, of ieder ander instrument. Waalwijk's got talent! Ieder speelt ongeveer 10 minuten. Zo kunnen jongeren kennismaken met de wereld van klassieke muziek. Ook leren de jongeren die klassiek spelen elkaar zo kennen.

Woensdag 25 mei
Tijdens de tweede avond, op woensdag 25 mei, zal muziekhistoricus Joop van Velzen, vertellen over de invloed van klassieke muziek op de moderne popmuziek. Joop van Velzen is een zeer begenadigd spreker die in zijn enthousiasme iedereen meeneemt in zijn verhaal.

Joop zegt:
"Bijna elk onderlinge vergelijking tussen POP-MUZIEK en KLASSIEKE MUZIEK eindigt in de ‘wederzijdse’ uitsluiting: óf je houdt van KLASSIEK en moet weinig tot niets hebben van POP, of omgekeerd.

Waardering van pop-muziek kan beginnen en zich ontwikkelen door kennis te maken met de inhoud, achtergrond, ontstaansgeschiedenis, ontwikkeling en betekenis. De liefde voor en het houden van klassieke muziek kan ‘aangewakkerd’ worden door eens serieus te onderzoeken hoe POP-MUZIEK en KLASSIEKE MUZIEK elkaar op een of andere manier beïnvloeden en hoe de resultaten ervan ‘klinken’ en ‘beleefd’ worden. Op voorhand al een buitengewoon interessant terrein waar we ons op begeven en – ik voorspel jullie! – ons zal doen inzien, dat er razend fraaie resultaten uit zijn voortgekomen, die zowel – als we het dan toch over leeftijdsverschil hebben – jong als oud zullen aanspreken!

Wat mij betreft komt het neer op wil, durf en ‘open mindset’ om kennis te nemen van muziek, deze te ‘ontvangen’ en te ‘beleven’! Het waarde-oordeel kan altijd nog, net als het bevestigen van de aloude uitspraak dat “...over smaak niet te twisten valt”. Eén ding garandeer ik wél: het wordt en blijft gedurende de presentatie uitermate boeiend!"  

Wij kijken er naar uit!

Wil je spelen op 20 mei of naar de lezing komen op 25 mei? Beide avonden zijn gratis. Om te spelen mail naar sbarajanan@gmail.com of dm op Insta naar @sam_sellou.  

Om bij de avonden aanwezig te zijn reserveer je via de website van Winterdijk30b, voor iedere avond apart. Ga hier naar 20 mei.
Bovenaan deze pagina reserveer je gratis voor 25 mei.


copyright 2023    Winterdijk30b