genomineerd:
2016, 2017, 2018 en 2019

 

Rott’n Cott’n - Een gezellige en theatrale bluesavond

Beginnend op 27 november 20:30
Categorieën: muziek, theater, Blues

 

Een gezellige en theatrale bluesavond met Rott’n Cott’n!

De van oorsprong op oude vijftiger jaren blues georiënteerde band Rott'n Cott’n gaat optreden met een theatervoorstelling.

'Blues recht uit het hart, uit het diepst van de ziel!'

Rott'n Cott'n heeft een bijzondere en interessante bezetting met mooi repertoire, o.a. Franse blues, oude soul en jazz uit de dertiger jaren.
En een hele gave theatrale zangeres: Dinah Krijgsman, begeleid door contrabas, accordeon, drums, bluesharp en basklarinet.

De nieuwe voorstelling waarin veel van het huidige repertoire heel mooi een plek krijgt, draagt de titel: A Better World.
Een voorstelling waarin zangeres en frontvrouw Dinah de blues keert tot een betere wereld.

Met een grap: als je de blues achterstevoren speelt gaat de zon schijnen en krijg je je grote liefde, je auto en je geld terug.
En serieus: als je de blues zingt, deel je je verdriet, laat je de ellende van je afstromen, ontvang je troost en zorg je ervoor dat je je beter kunt voelen.

Zo is de blues ooit ontstaan.

Hiervoor verplaatst Rott’n Cott’n zich naar de delta van de Mississippi en gaat stroomopwaarts het land in. Tegen de stroom in. Naar de swamps van Louisiana. Met af en toe een stevige slok Jack Daniels, de Tennessee Whiskey die we te danken hebben aan de distilleerkunst van Afro-Amerikanen.

Hier twee voorproefjes:
Rott’n Cott’n in Hedon, Zwolle
https://youtu.be/gfxo-gUCAIk 

 'Een gezellige bluesavond met Rott'n Cott'n'
https://youtu.be/AH6kdgXdtUQ

Zie onze website www.rottncottn.nl

Een aantal van de bandleden van Rott'n Cott'n kennen wij al van eerdere optredens bij ons. Wij zijn er trots op en heel erg blij mee dat Rott'n Cott'n bij ons komt.
Beleef deze bijzonder mooie avond met ons mee!

Entree € 10


copyright 2020    Winterdijk30b  |  website: hoofzaak