genomineerd:
2016, 2017, 2018 en 2019

 

Live op Zondag - Abel Tasman duo

Datum: 12 april 15:00
Categorieën: muziek


In verband met de richtlijnen van het RIVM hebben wij besloten dit optreden te verplaatsen naar een latere datum. 

Abel Tasman - duo

De veelzijdige gitarist Tom Adams uit Nieuw-Zeeland benaderde zanger Dirk van Gelderen een tweetal jaar geleden om eens samen te jammen. Tom speelde al ruim 30 jaar in bands en speelde folk, blues en rock. Dirk zong in rock en roll bands en ook in een rockband, maar trad ook regelmatig solo op. Naast hun bands, bekwaamden Tom en Dirk zich gedurende de jaren ook in het beheersen van meerdere technieken.

Al snel kwamen ze er achter dat we beiden hielden van een zeer breed scala aan muziekstijlen, maar dat ze deze ook beiden qua gitaar en zang beheersen. Wat geweldig, want ze gingen aan hun repertoire nummers toevoegen die ze allebei heerlijk vinden om te spelen.

Hun naam was snel gevonden. Tsja, wie anders dan de Nederlandse ontdekkingsreiziger Abel Tasman? Die Nieuw-Zeeland ook aantrof op een van zijn reizen.

Elke repetitie is een feest. Tom en Dirk gaan van het ene genre naar het andere. Een nummer van Jim Croce wordt afgewisseld met een bluesnummer van de Stones. Stevie Ray Vaughn volgt na een accoustisch nummer van de Beatles. De twee schuwen nummers uit dit millenium niet maar spelen veel bekende nummers uit de 60s en 70s. Grappig genoeg was het Tom die aankwam met Nederlandstalige nummers van o.a. Ramses Shaffy. Grotendeels accoustisch pakt Tom ook af en toe zijn elektrische gitaren en in vele nummers de tweede stem.

Lieve op Zondag, dus gratis toegang!

Foto: Henri Boer Fotografie (tijdens de Bob Dylan Tribute van Winterdijk30b in Theater De Leest)


copyright 2020    Winterdijk30b  |  website: hoofzaak