genomineerd:
2016, 2017, 2018 en 2019

 

Klassiek in Winterdijk30b - De 19e eeuw en Rusland

Beginnend op 11 maart 20:00
Categorieën: muziek, klassiek

 

In verband met de richtlijnen van het RIVM en alle vragen hieromtrent hebben wij voor de duidelijkheid besloten deze lezing te verplaatsen naar een latere datum.

Deze avond maakt deel uit van de reeks lees-luistervoordrachten over klassieke muziek, maar is prima los te volgen.
Verzorgd door Joop van Velzen M.Sc./M.A., die onder andere ook docent is aan de HOVO in Tilburg en bij de Volksuniversiteit ’s-Hertogenbosch.
Zowel de muziekgeschiedenis als de klassieke componisten komen aan bod.

Woensdag 11 maart
De 19e eeuw betekent het begin van de ontwikkeling van de klassieke muziek in Rusland. Deze zou blijken een grote invloed te hebben op de Oktoberrevolutie van 1917, de politieke én sociaal-culturele ontwikkelingen van daarna en zelfs op wat er met belangrijke componisten in de Sovjet-Unie gebeurde!

Uniek is dat u van de presentatie een digitaal document ontvangt, inclusief beeld- en geluidsfragmenten in de volgorde als waarin ze tijdens de presentaties te zien en te horen zijn.

De prijs voor de losse avonden bedraagt € 10,00. In de kosten is steeds een kopje koffie of thee voor aanvang en in de pauze inbegrepen, en niet te vergeten de digitale tekst, de muziek en de beelden van de presentatie van de avond.


copyright 2020    Winterdijk30b  |  website: hoofzaak